Actieve filters:

Haspengouw overleeft 

Na de publicatie van een aantal geogidsen over Haspengouwse steden en gemeenten en vervolgens de uitgave van vijf Haspengouw-monografieën blijft Pierre Diriken het reilen en zeilen in Haspengouw nauwlettend en op de voet volgen. Hij zal voortaan zijn indrukken en bedenkingen over gebeurtenissen en evoluties constructief-kritisch neerschrijven in zijn blog “Haspengouw overleeft”. Deze e-schrijfsels worden gepubliceerd onder zijn pseudoniem ‘Lapis, mors-abolescens’

Gault&Millau heerlijk Haspengouw 2023 - 2024

Naast me ligt een exemplaar van de kersverse Gault&Millau Haspengouw 2023-2024: een culinaire gids met o.m. suggesties om Haspengouw te proeven en ten volle te beleven. Visit Limburg, het voormalige Toerisme Limburg, bezorgde me zopas een aantal exemplaren als presentje voor mijn bescheiden medewerking. Op basis van mijn neergeschreven Haspengouwverleden – een doctoraatsscriptie, tal van geogidsen en een kwintet Haspengouwmonografieën – werd ik namelijk geconsulteerd om het inleidend basisbegrip ‘Haspengouws terroir’ mede te definiëren. Het 'terroir' bepaalt immers in ruime mate de unieke aantrekkelijkheid van een regio. Mijn welgemeende appreciatie voor deze erkenning.

Haspengouw 9 oktober 2023 1209


Scroll to Top